Over mij

Ervaring

Als fysiotherapeut liep ik al snel aan tegen het feit dat mensen terugkeerden naar de praktijk met identieke klachten. Ik kwam erachter dat er meer op persoonlijk vlak speelde dan die pijnlijke rug of nek. Zo ontstond mijn fascinatie voor lichaam en geest als één samenwerkend geheel.

Sinds 1998 werk ik met veel plezier als haptotherapeut. Tijdens mijn werkperiode in een revalidatiecentrum (Spine and Joint Centre) in Rotterdam werd het een vast onderdeel van de therapie. Daar zag ik dat stagnatie in therapie vaak terug te voeren was op de disbalans tussen gevoel en verstand.

Door te leren luisteren naar het gevoel en niet alleen de pijnsignalen op te vangen, ervoer ik dat mensen vrijer gingen bewegen en daardoor beter konden omgaan met hun (vaak chronische) pijnklachten.

Ik werk sinds 2013 als haptotherapeut en fysiotherapeut in Haarlem. Ik maak onderdeel uit van Vlietzorg (www.vlietzorg.nl) en fysiotherapie praktijk Bart Baaijens (www.fysiotherapiebartbaaijens.nl). Daarnaast werk ik bij Chiropractie Klaas Hovinga (www.chiropractieklaashovinga.nl).

Opleiding

Als GZ-haptotherapeut ben ik geregistreerd bij de vereniging van Haptotherapeuten (VVH). Dit betekent dat ik aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoe en ben opgeleid aan een erkend instituut. (Academie Haptonomie, Doorn en het Instituut voor Toegepaste Haptonomie ITH, Berg en Dal) Als fysiotherapeut, ben ik BIG geregistreerd en opgenomen in het kwalitietsregister van het KNGF.

Ik hou ervan om mij als mens en op mijn vakgebied te verdiepen. De meest recente nascholingen zijn Trauma en Haptotherapie, verwerking vanuit het lijf en Hechtingsproblematiek. Daarnaast heb ik bijscholing gedaan bij Janina Fisher , de levende erfenis van trauma transformeren en Deb Dana, de polyvagaal theorie, verankerd in veiligheid.  Ook ben ik erkend SSP provider( Save and Sound protocol, van Stephen Porges).  Verder een greep uit de nascholingen: burn-out, belastbaar zijn, sexuologie, focusing, Hechting, ACT.

Wil je meer van mij weten? Lees hier een kort interview.